rami, zrob jeszcze raz update i wybierz nizsza wersje softu.
Polar Fis Advanced - ktoś zakładał to cudo?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marbabrami, faktycznie zmienili teraz sposob aktualizacji.
Najpierw trzeba sie zarejestrowac lub wpisac swoje dane, zmianie ulegly tez zony jezykowe z 2 na 3.
U mnie wersja 0.4.3 chodzi nienagannie. Nie zauwazylem wiekszych zmian.
adalbert, ogarnąłeś temat Gatewaya i Polara :?:
Zmieniłem Geteway'a na 530Q i nadal się zawiesza.
Muszę się zebrać, włożyć kolejny model i zobaczyć.
Jak nie to pisać do nich, ale jak zauważył Adam_gdy - może to mój "fabryczny" alarm.
Jak dostaje za dużo cudów, a też jest na CAN'ie to się wiesza.
Nie miałem czym pomierzyć upływu prądu, ale po tygodniu użytkowania wygląda że zmiana gatewaya choć na to pomogła :diabelski_usmiech
Jak na razie auto do lakieru idzie - więc mi się priorytety pozmieniały :?Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Panowie, podpowiedzcie, co zrobić aby Polar wrócił do funkcjonalności w pojeździe po aktualizacji. Zaktualizowałem go na pojeździe, znaczy wcześniej kliknąłem w jego menu opcję aktualizacja, następnie zaktualizowałem (proces zakończył się poprawnie), po tej opcji nie widać Polara, nie ma przepływu danych w Can komfortu. Odłączałem akumulator na chwilę nic nie pomogło. Dodam, że już tak miałem po aktualizacji i myślałem, że uwaliłem Polara ale po wyjęciu z auta i sprawdzeniu, ponownym zaktualizowaniu i wrzuceniu do pojazdu wszystko ruszył bez problemu. Ostatnie aktualizacje Polara to o kant dupę potłuc, zamiast ulepszyć pogorszyli, OPS na Columbusie nie wyświetla się, menu telefonu ginie z Maxi docie, generalnie jedynie napis "TELEPHONE" zostaje na stałe, kiedyś było puste pole. :cry:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Panowie, podpowiedzcie, co zrobić aby Polar wrócił do funkcjonalności w pojeździe po aktualizacji. Zaktualizowałem go na pojeździe, znaczy wcześniej kliknąłem w jego menu opcję aktualizacja, następnie zaktualizowałem (proces zakończył się poprawnie), po tej opcji nie widać Polara, nie ma przepływu danych w Can komfortu. Odłączałem akumulator na chwilę nic nie pomogło. Dodam, że już tak miałem po aktualizacji i myślałem, że uwaliłem Polara ale po wyjęciu z auta i sprawdzeniu, ponownym zaktualizowaniu i wrzuceniu do pojazdu wszystko ruszył bez problemu. Ostatnie aktualizacje Polara to o kant dupę potłuc, zamiast ulepszyć pogorszyli, OPS na Columbusie nie wyświetla się, menu telefonu ginie z Maxi docie, generalnie jedynie napis "TELEPHONE" zostaje na stałe, kiedyś było puste pole. :cry:
wroc starszy FW . Takze tak zrobilem i zatym nowy fw niechce bo popierdolili co sie dalo.
Komentarz
-
-
Dzisiaj znowu powalczyłem, ponownie wgrałem oprogramowanie do urządzenia i nie ruszyło, brak Canu komfortu po podłączeniu, brak menu Polara. Po odłączeniu modułu wszystko działa, no może oprócz Polara.
Tak czytam forum Polara to strasznie dużo ostatnio pojawiło się postów o podobnym problemie, coś soft 4,3 i 4,4 beta źle działa.
Ktoś przypomni, który bezpiecznik w komorze silnika w OII przed FL jest od zasilania bramki Can? Czasami wyjęcie na chwile samego bezpiecznika pomaga.
Komentarz
-
-
Czy któryś z posiadaczy PolarFis'a byłby skłonny pomóc mi zrobić log magistrali Infotainment? Jeśli jest tu jakiś posiadacz tego ustrojstwa z Wro to mogę podjechać w każde miejsce. Oczywiście nie za darmo - skrzyneczka dla dawcy loga się należy Jeśli któryś z kolegów z dalszych stron chciałby mi pomóc - mogę podesłać gotowy sniffer wraz z programem i instrukcjami. Sniffer przechodzi wówczas na własność dawcy loga.
Najchętniej przyjąłbym log autka z zegarami przed FL (tzw. "Red FIS").
Zebranie loga polega na:
1) Podłączeniu sniffera do magistrali (najbardziej dostępna jest chyba wtyczka od modułu BT pod siedzeniem)
2) Uruchomieniu softu na laptopie w samochodzie (potrzeba sprawnego laptopa)
Mile widziany byłby także log z autka wyposażonego w Tuner TV (bądź adapter AV IN do MFD3) oraz adapter MMI.
Pozdrawiam. Jakby byli chętni to proszę na PW.
PS. Przepraszam za offtopic
Komentarz
-
Komentarz